ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетикаВодопроводи Дніпропетровщини продовжать оновлюватись

Водопроводи Дніпропетровщини продовжать оновлюватись

На Дніпропетровщині продовжиться реконструкція Аульського водоводу, який забезпечує водою близько 1,5 млн жителів області

Проведені роботи вже дозволили зменшити виробничі витрати КП «Аульський водовід» та покращити якість питної води, якою користуються близько 1,5 млн  жителів області.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

У 2011 році було проведено перший етап реконструкції фільтрів та системи відбору води цеху очисних споруд. В рамках другої черги передбачена заміна застарілої дренажно-розподільчої системи з полімербетонних плит на сучасну трубчату дренажно-розподільчу систему з склопластикових труб.

«Такі труби менше забруднюються, що дозволяє зменшити частоту промивки фільтрів і в свою чергу економити воду (до 4.2 млн куб. м. води на рік), яка використовується для промивки», - зазначив головний інженер КП «Аульський водовід» Анатолій Бондаренко.

Слід зазначити, що у рамках першого етапу реконструкції в 2011 році відремонтовано 12 фільтрів водопроводу, у 2012 році – ще 3 фільтри. В цілому, у рамках проекту до 2014 року планується заміна 24 фільтрів.

Крім того, минулого року проведено ремонтні роботи на об’єктах водопровідного господарства у Павлограді, Синельниковому, а також у Криворізькому, Васильківському, Томаківському, Апостолівському районах.

Проведено реконструкцію 45 км водопровідних мереж та реконструкцію 3 водонасосних станцій, що дало можливість забезпечити близько 46 тис. людей якісним безперебійним водопостачанням.

 
Коментарі (0)