ГоловнаПублікаціїВодопостачанняВодопроводи столичної Троєщини оновили поліетиленовими трубами

Водопроводи столичної Троєщини оновили поліетиленовими трубами

Зараз оновлення зношених мереж водопостачання неможливо без нових технологій і сучасних матеріалів. Для транспортування питної води найбільш ефективні поліетиленові труби.
Забудова найбільшого столичного спального району Троєщина почалася в 1981 році після спорудження Московського моста. У той час всі інженерні мережі в СРСР будувалися тільки з металевих труб. З тих пір пройшло близько сорока років і зараз жителі району, якому проживає близько 300 тисяч чоловік, мають, на жаль, трубопроводи, практично вичерпали свій експлуатаційний ліміт.
 
Зараз оновлення зношених мереж водопостачання неможливо без нових технологій і сучасних матеріалів. Для транспортування питної води найбільш ефективні поліетиленові труби. Їх довговічність і не схильність корозії є незаперечними перевагами в порівнянні з трубною продукцією з інших матеріалів.
 
Цієї осені була здійснена реконструкція аварійного магістрального водопроводу питного водопостачання по вулиці Бальзака на ділянці між вулицями Сабурова і Марини Цвєтаєвої. Старий чавунний 900-міліметровий трубопровід був оновлений пластиковими трубами ПЕ 100 SDR 17 діаметром 800 мм виробництва Рубіжанського трубного заводу. Труби поставлялися в відрізках і з'єднувалися за допомогою зварювання нагрітим інструментом встик.
 
Модернізацію водопровідних мереж проводили з використанням методу санації - протягання заздалегідь зварених в батіг труб в старий трубопровід, використавши його як футляра.
 
Дана технологія мінімізує розкопки і не створює незручності для жителів. Всього методом протягання було замінено 529,5 м труб. Невелику ділянку протяжністю 184 м реконструювали традиційним траншейним методом. Також були оновлені дві дві водопровідні камери і один колодязь.
 
 

Слід відповісти, що при санації для центрування труб у футлярі були використані ковзаючі опори. Ці пристосування призначені для горизонтальної підтримки трубопроводу, забезпечуючи при цьому можливість його зміщення при температурних деформаціях і в осьовому, і в поперечному напрямках. Основне завдання ковзають опор - збереження поверхні труб від стирання і створення умов для їх поздовжніх переміщень в встановлених місцях. Застосування ковзних опор стало додатковою гарантією безаварійної експлуатації оновленого водогону. 

 
Коментарі (0)