ГоловнаНовини ЖКГТранспортВокзали «Укрзалізниці» зроблять прибутковими

Вокзали «Укрзалізниці» зроблять прибутковими

Керівництво «Укрзалізниці» планує створити окремою філією «Вокзальну компанію» для управління всіма українськими вокзалами

Керівництво «Укрзалізниці» планує створити окремою філією «Вокзальну компанію» для управління всіма українськими вокзалами. Вона повинна зробити їх прибутковими.

Як повідомив глава «Укрзалізниці» Євген Кравцов в інтерв’ю «НВ Бізнес», компанія повинна запрацювати до кінця 2019 року, і буде структурною частиною УЗ, що не підлягає приватизації. Однак вона зможе співпрацювати з приватниками в сфері вокзального господарства.

"Зараз у нас вокзали збиткові. Це нонсенс. Наше завдання: вивести їх як мінімум в нульову рентабельність, як максимум – у прибуток"- Заявив Євген Кравцов, глава «Укрзалізниці»

Зокрема, для комерціалізації залізничних вокзалів передбачається державно-приватне партнерство, наприклад, у формі концесії.

Як повідомлялося, минулого року вокзальні комплекси були переведені в окрему структурну одиницю у складі «УЗ». В поточному році планувався запуск конкурсів на передачу вокзалів у концесію, зокрема, із залученням зарубіжних компаній.

Пілотним проектом передачі вокзалів в концесію, має стати київський центральний вокзал. Його можуть віддати як приватній особі, так і в муніципальну концесію, якщо місто знайде кошти.

 

 
Коментарі (0)