ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВолинь: аварію на водогоні ліквідувало МНС

Волинь: аварію на водогоні ліквідувало МНС

3 лютого близько 17:00 на пункт зв’язку Рожищенського райвідділу У МНС Волинської області надійшло повідомлення про необхідність залучення підрозділу рятувальників для ліквідації аварійної ситуації в місті Рожище

У Волинській області рятувальники запобігли розмерзанню мереж холодного водопостачання у райцентрі.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі МНС.

Як зазначається у повідомленні, 3 лютого близько 17:00 на пункт зв’язку Рожищенського райвідділу У МНС Волинської області надійшло повідомлення про необхідність залучення підрозділу рятувальників для ліквідації аварійної ситуації в місті Рожище. Недалеко від центра прорвало магістральний трубопровід подачі в населений пункт холодної води, яка почала потрапляти до шахтного колодязя, сполученого із підземними каналами мереж Волинської філії ПАТ «Укртелеком».

Відтак виникла загроза затоплення акумуляторних батарей та кабельних мереж, що забезпечують зв’язок у всьому районі. Відключення води на центральному магістральному трубопроводі, що постачав холодну воду до всіх багатоквартирних будинків і інших об’єктів міста, провести було неможливо, так як це загрожувало розмерзанням мережі та її пошкодженням. Тому тиск води в трубопроводі зменшили до мінімально можливого.

До місця аварії виїхала чергова варта рятувальників підпорядкованої державної пожежної частини №3. Розгорнувши обладнання, бійці МНС відкачували воду з шахтного колодязя потужним автомобілем «КамАЗ». Але колодязь знову наповнювався водою за 3-4 хвилини, відтак роботи з відкачки не припинялись і тривали дві доби - до 17:40 5 лютого.

У зв’язку з сильним морозом, що сягав позначки до -22, шість рятувальників змінювались на посту кожні декілька години – бойовий одяг на бійцях МНС намокав і обмерзав. Рятувальники відгрівали пожежний автомобіль паяльною лампою.

5 лютого комунальники відбійним молотком зняли шар асфальту та замерзлого ґрунту, а екскаватором розкопали котлован аби дістатись до пошкодженої труби. Аварію ліквідували шляхом накладання на місце пориву трубопроводу надійного широкого хомута європейського зразка.

У результаті успішно проведеної операції спільними силами рятувальників та працівників комунальних служб вдалося запобігти розмерзанню мережі холодного водопостачання міста Рожище та не допустити пошкодження систем зв’язку у райцентрі.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)