ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВолинь «потопає» в газових боргах

Волинь «потопає» в газових боргах

Управління промисловості та інфраструктури провело аналіз ситуації, щоб допомогти комунальникам виконати графік виплат.

Міста Волинської області ніяк не можуть розрахуватися з «Нафтогазом». Про це йшлося сьогодні під час наради в стінах облдержадміністрації щодо стану розрахунків споживачами області за використані енергоносії. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Начальник обласного управління промисловості та інфраструктури Леонід Кирильчук розповів, що чотири найбільші міста Волині – Луцьк, Володимир-Волинський, Ковель і Нововолинськ – не розрахувалися за природний газ. Приміром, Володимир-Волинський та Луцьк виконали графік погашення заборгованості на нуль відсотків. Натомість Нововолинськ сплатив 61,8% боргу.

За словами Кирильчука, управління промисловості та інфраструктури провело аналіз ситуації, щоб допомогти комунальникам виконати графік виплат. За підрахунками спеціалістів, скажімо, Луцьктепло повинне щомісяця виплачувати понад вісім мільйонів гривень.

Щодо розрахунків за тепло, то в області склалася дивна тенденція: міста розрахувалися з «Нафтогазом» на 70-80%, а споживчі розрахунки в цих же населених пунктах становлять 100% і більше.

Така ж ситуація склалася і з оплатою за цьогорічний опалювальний сезон. Приміром, луцькі комунальники сплатили тільки 85,5% боргу, тоді як споживчі розрахунки становлять 94,8%. «Всі ці цифри – з урахуванням різниці в тарифах», - наголосив очільник волинських промисловців і поцікавився, куди поділися 10% коштів. Однак зразу ж відповів на власне запитання: «У боргах підприємств».

Голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя навів статистику, згідно з якою Волинь боргує 91 мільйон гривень за газ. Однак, не враховуючи різницю в тарифах, волиняни повинні сплатити тільки 36 мільйонів. Зі слів Короті, розрахунки потрібно провести до липня-серпня 2012 року.

 
Коментарі (0)