ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняВолиняни заощаджують тепло за допомогою бізнесу

Волиняни заощаджують тепло за допомогою бізнесу

У Волинській області було проведено модернізацію на понад 2 тисячах об’єктів різних форм власності. Фінансування робіт здійснювалося з різних джерел, зокрема завдяки і середньому та малому бізнесу.

За останні два роки у Волинській області з різних джерел фінансування в енергозбереження спрямовано 345 млн грн. За ці кошти проведено модернізацію на понад двох тисячах об’єктів різних форм власності, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Волинської ОДА.

«Лише торік за рахунок бюджетів різних рівнів  проведено встановлення чи заміну 74 великих застарілих котелень на нові більш потужні. До цих процесів активно став долучатися середній та малий бізнес  і я даю зелене світло тим, хто працює у галузі теплоенергетики та енергозбереження», - повідомив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

Також посадовець зазначив, що в області послідовно робляться кроки від міні-проектів із встановлення енергоощадних вікон у дитсадках і до значних заходів, як то облаштування потужних опалювальних котелень із заміною систем опалення.

Разом з тим Борис  Клімчук наголосив, що кошти, які були протягом року заощаджені  завдяки  енергозбереженню на об’єктах, зокрема бюджетної сфери,  повинні туди ж і  повернутися.  

«Люди повинні бачити результати своєї економії, адже тоді вони й надалі, реалізуючи ініціативи глави держави,  вкладатимуть в енергозбереження, що допоможе і Волині, і Україні мінімізувати в майбутньому використання природного газу, вугілля та інших невідновних природних ресурсів», - підкреслив голова облдержадміністрації. 

 
Коментарі (0)