ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Волиньобленерго» завищать вартість

«Волиньобленерго» завищать вартість

У ФДМУ планують продати черговий обленерго на конкурсі з перевищенням ціни. Різниця вартостей оцінюється в 80 млн грн.

75% акцій ПАТ «Волиньобленерго» буде продано на конкурсі з перевищенням ціни. Про «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Фонду державного майна.

За словами голови ФДМУ Олександра Рябченко, початкова ціна акцій цієї енергокомпанії визначена для продажу на конкурсі у 456 млн грн. Це приблизно на 80 млн вище, ніж його ринкова ціна.

«Ми не пропонуємо низькі ціни в електроенергетиці. В цій галузі вже сформувався приватний капітал, і конкуренція може бути невисокою. Тому, хто хоче поспекулювати, той на конкурс не прийде. Бо ми продаємо майно дорожче, ніж воно коштує на ринку», – підкреслив Голова ФДМУ.

За його словами, ФДМУ планує оголосити конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону в середу, 27 листопада.

«Фонд хоче провести приватизацію у найкоротші терміни. 22 листопада надійшло розпорядження Уряду про затвердження умов продажу акцій «Волиньобленерго», і в найближчу середу після цього ми хочемо оголосити сам конкурс. Фонд технічно до цього готовий», – наголосив Олександр Рябченко.

Нагадаємо, відповідно до умов конкурсу з приватизації ПАТ «Волиньобленерго», затверджених розпорядженням КМУ від 21 листопада 2013 р №911-р, 75% акцій ПАТ «Волиньобленерго» підлягають продажу за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону.

За умовами конкурсу, на інвестора покладаються, зокрема, зобов’язання погашення заборгованості за закуплену електроенергію відповідно до договорів з ДП «Енергоринок», спрямування інвестицій на виконання інвестиційних програм, які щороку схвалюються НКРЕ, недопущення утворення заборгованості із заробітної плати та поетапне її підвищення.

 
Коментарі (0)