ГоловнаКоментаріТранспортВ.Омелян:«Вартість 1 кілометра хорошого європейського автобану - це мінімум 1 млн євро»

В.Омелян:«Вартість 1 кілометра хорошого європейського автобану - це мінімум 1 млн євро»

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів нові дані про вартість ремонту автодоріг в Україні.
Міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю журналу «Бізнес» розповів нові дані про вартість ремонту автодоріг в Україні.
 
«Зараз у нас вартість поточного ремонту 1 кілометра доріг близько 4 млн гривень, капітального - 8 млн гривень. Вартість 1 кілометра хорошого європейського автобану - це мінімум 1 млн євро», - повідомив Володимир Омелян.
 
Міністр згадав про плани будівництва в країні бетонні дороги з наступного року.
 
«Це буде об'їзна навколо Житомира. Сподіваюся, бетонні дороги з'єднають Миколаїв і Кропивницький, а також Миколаїв, Херсон і Одесу», - сказав Омелян.
 
Вигодою для такого рішення він назвав те, що сировина для бетонних доріг виробляється в Україні, а завдяки сучасним технологіям вартість будівництва бетонної і асфальтової дороги «вже співрозмірна».
 
Разом з тим, бетонна дорога міцніша і може експлуатуватися довше.
 
На питання про вартість бетонної дороги міністр відповів наступне: «За приблизними підрахунками, для дороги першої категорії це 18-20 млн гривень за 1 кілометр. А 1 кілометр асфальтової варто 15-17 млн ​​гривень», - повідомив він.
 

В проекті бюджету на наступний рік передбачено 40 мільярдів гривень на ремонт і будівництво доріг. У 2016 році Україна зайняла 137-е місце з 144 країн світу за якістю дорожнього покриття. 

 
Коментарі (0)