ГоловнаНовини ЖКГТранспортВосени подорожувати поїздом стане дешевше

Восени подорожувати поїздом стане дешевше

На початку літа українці зіштовхнулися з подорожчанням квитків на залізничний транспорт. Проте, вже через тиждень, за рахунок другого етапу індексації тарифів, квитки на поїзди будуть дешевші.

З 1 жовтня у дію вступає понижуючий календарний коефіцієнт індексації вартості проїзду у пасажирських поїздах. Тарифи будуть проіндексовані на 10%. Це означає, що ціна на залізничні квитки стане нижчою. Про це повідомив начальник управління аналітики головного управління перевезень «Укрзалізниці» Микола Топчієв.

«Пасажири не відчують підвищення вартості квитків, адже з 1 жовтня вступає у дію понижуючий календарний коефіцієнт індексації вартості проїзду у пасажирських поїздах – 0,93. Таким чином, ціна на проїзд залізничним транспортом стала нижчою, ніж у червні-серпні поточного року коли діяв календарний коефіцієнт – 1,07», - пояснив Микола Топчієв.

Для прикладу, вартість проїзду у плацкартному вагоні поїзда за маршрутом Київ – Харків (489 км) складатиме  – 119,97 грн, у купейному – 217,29 грн.

Проте, індексація тарифів на перевезення у внутрішньому сполученні стосується усіх категорій пасажирських вагонів, окрім вагонів СВ та поїздів «Інтерсіті+».

Перший етап індексації відбувся 8 серпня відповідно до Наказу Мінінфраструктури від 21.07.2014 № 332 «Про затвердження Змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні».

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», збитки «Укрзалізниці» від пасажирських перевезень у дальньому та приміському сполученнях за 8 місяців поточного року зросли до 5,3 млрд грн. За аналогічний період минулого року збитки від здійснення зазначених перевезень складали понад 3,8 млрд грн.

 
Коментарі (0)