ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВосени у доступного житла буде більше прихильників

Восени у доступного житла буде більше прихильників

Єксперти прогнозують активізацію державної житлової програми «Доступне житло» цієї осені. Майже тисяча столичних сімей отримає власне житло.

Активізація програми забезпечення українців доступним житлом за механізмом 70/30 відбудеться в IV кварталі цього року. Про це сказав директор київського Іпотечного центру Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, - повідомляє УНН.

Єксперт нагадав, що з 2010 року реалізується програма забезпечення українців житлом, згідно з механізмом якої, 70% вартості квартири сплачує сам покупець, решта 30% - компенсує держава.

«В поточному році передбачено 118,5 млн грн на реалізацію цієї програми по Києву і області. На сьогодні відкрито асигнувань у нас на 19,9 млн грн. Це становить всього 1/6 від запланованих. Відповідно, на сьогодні 139 сімей отримали державну підтримку», - сказав Сергій Комнатний.

За його словами, така ситуація є нормальною, адже основні передбачаються асигнування на IV квартал поточного року.

«Тобто в той час як в IV кварталі піде така активна робота по реалізації згаданої програми, і на цю суму коштів ми плануємо забезпечити житлом майже тисячу сімей Києва. Всього на сьогодні до нас звернулися і подали документи 456 сімей на отримання державної допомоги», - додав Сергій Комнатний.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, більше 3 тисяч квартир були придбані українськими сім'ями протягом року за державними житловими програмами. У Мінрегіоні планують збільшити це число вдвічі.

 
Коментарі (0)