ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВовк: Формули ціноутворення для вугілля і газу ідентичні

Вовк: Формули ціноутворення для вугілля і газу ідентичні

Принцип ціноутворення на енергетичне вугілля ідентичний тому, що використовується для формування вартості природного газу.

Принцип ціноутворення на енергетичне вугілля ідентичний тому, що використовується для формування вартості природного газу.

Голова Національної комісії з питань регулювання енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк прокоментував інтерес НАБУ до формули "Роттердам +". На його думку, правоохоронці не розібралися в ситуації. 

Про це Дмитро Вовк заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", передає РБК-Україна.

"Правоохоронні органи не розібралися, не хочуть слухати пояснення спеціалістів, не хочуть звертати увагу, що рішення комісією приймаються прозоро і публічно. І ці рішення пройшли узгодження всіма органами державної влади, Антимонопольним комітетом, Державною регуляторної службою, Міністерством юстиції, Міністерством енергетики. Всі органи це рішення підтримали", - заявив він. 

Голова НКРЕКП підкреслює, що принцип ціноутворення на енергетичне вугілля ідентичний тому, що використовується для формування вартості природного газу.

 "Це рішення є ідентичним тому, який використовується для природного газу. І все ним пишаються. Принципи ціноутворення на енергетичне вугілля і природний газ ідентичні ", - підкреслив глава енергетичного регулятора. 

Відзначимо, 27 квітня 2016 року КМУ прийняв постанову №315, яким вирівняв ціни на газ для промисловості та населення. Цим же рішенням визначена формула ціни газу, в основі якої лежать котирування в європейському хабі NCG (поблизу німецького міста Дюссельдорф) + доставка до україно-словацького кордону.

 3 березня 2016 року НКРЕКП прийняла постанову №289, в якому затвердила нову методологію розрахунку оптової ринкової ціни електроенергії (ОРЦ). Згідно цієї методології, вугільна складова у тарифі на електроенергію заснована на котируваннях вугільного хаба ARA (Роттердам) + доставка в український порт. 

Нагадаємо, 17 серпня співробітники НАБУ провели обшуки в приміщенні Національної комісії з регулювання електроенергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ) у справі, пов'язаній з твердженням формули "Роттердам+".

 

 
Коментарі (0)