ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВовк оскаржив недопуск до конкурсу з відбору нових членів регулятора

Вовк оскаржив недопуск до конкурсу з відбору нових членів регулятора

На переконання колишнього очільника НКРЕКП, у нього є необхідний досвід роботи в галузі енергетики.

На переконання колишнього очільника НКРЕКП, у нього є необхідний досвід роботи в галузі енергетики.

Голова Нацкомісії регулювання сфери енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк оскаржив в суді недопуск до конкурсу з відбору нових членів НКРЕКУ.

Про це в Facebook повідомив колишній член НКРЕКУ Андрій Герус, передає БізнесЦензор.

"Дмитро Вовк оскаржив рішення Конкурсної Комісії про недопуск до конкурсу в Адмін суді Києва. Суддя - Кузьменко А.І", - повідомляє Герус.

За словами Геруса, Вовк все ж вважає, що його робота в інвесткомпанії ICU відноситься до сфери енергетики. "І тому у нього нібито є необхідний 5-ти річний досвід у сфері енергетики", - написав Герус.

Як повідомлялося раніше, Конкурсна комісія двічі не допустила Вовка до конкурсу на нових членів НКРЕКУ на підставі норми закону про обов'язкову наявність у кандидата досвіду роботи на протязі 5 років в сфері енергетики. Вовк працює в галузі з кінця 2014 року. У той же час, на його думку, до досвіду в енергетиці також слід відносити дворічну роботу в ICU над реструктуризацією кредитного портфеля групи "Донецьксталь" (що має ліцензію на комбіноване виробництво теплової та електричної енергії).

Нагадаємо, з квітня 2016 року в Україні в ціні електроенергії діє ціна вугілля за формулою "Роттердам + доставка морем + перевалка в порту". Це призвело до стрімкого зростання тарифів для ТЕС. Після введення в дію "роттердамській" формули єврооблігації ДТЕК подорожчали на 40%. Коли вони були дешевими їх скуповуванням займалася компанія ICU.

Співвласником ICU був раніше екс-міністр енергетики Володимир Демчишин. У цій же компанії раніше працював нинішній глава НКРЕКУ Дмитро Вовк.

Як повідомлялося, 23 березня Нацкомісія з тарифами знову призупинила роботу через відсутність кворуму.

Три місяці тому закінчився термін повноважень двох членів регулятора Бориса Циганенко і Вікторії Морозової), після чого президент призначив двох тимчасових членів, з 26 березня закінчується термін їх повноважень.

Раніше в березні Конкурсна комісія оголосила рейтинг кандидатів на заміщення посад перших п'яти членів НКРЕКУ, однак вони досі не пройшли спецперевірку і не подані на затвердження президента.

Нагадаємо, через несвоєчасне формування Номінаційної комісії з відбору членів НКРЕКУ і догляду на лікарняний члена комісії Бориса Циганенко в кінці листопада 2017 року НКРЕКУ втратила кворум.

7 грудня Верховна Рада, в обхід закону про НКРЕКУ, тимчасово передала повноваження по формуванню комісії президенту Петру Порошенко безпосередньо.

НКРЕКУ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачання, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробки та захоронення побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах. До складу НКРЕКУ має входити сім членів, в тому числі глава.

 

 
Коментарі (0)