ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГВовк спростував заяви Коломойського щодо можливості здешевшання електроенергії

Вовк спростував заяви Коломойського щодо можливості здешевшання електроенергії

Дмитро Вовк порахував, яким може бути кінцевий тариф на електроенергію для населення

Дмитро Вовк порахував, яким може бути кінцевий тариф на електроенергію для населення

Заяви Коломойського про можливість зниження тарифів на електроенергію для населення до 70-80 копійок - повна некомпетентність. Про це написав ексглава Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, Дмитро Вовк на своїй сторінці в Facebook. 

На думку ексглави НКРЕКП, Ігор Коломойський не володіє ні цифрами, ні основами моделі ринку електроенергетики, і його розрахунки за тарифом на електроенергію для населення - профанація.

«Немає розуміння ціноутворення» - яскраво видно на його ідеї знизити тариф для населення: «Тариф цілком реально знизити з 1 гривні 05 копійок до 70-80 копійок». Скористаємося його ж цифрами (хоча я з ним не згоден) і порахуємо кінцевий тариф для населення:

генерація: 59 копійок тариф «Енергоатому» (найдешевша генерація з «рівним» графіком, для наочності її залишимо);

магістральні мережі: 11,6 копійок тариф «Укренерго» (останній затверджений рівень, явно буде зростання, оператор системи передачі);

розподільні мережі: 64,2 копійок тариф 2 класу (діючий тариф «Полтаваобленерго», безпосередньо афільованого з Коломойським);

поставка: 8,5 копійок (діючий тариф «Полтаваобленерго», безпосередньо афільованого з Коломойським);

РАЗОМ: 143,3 копійки без ПДВ, або 172 копійки з ПДВ. Промах в 2 рази», - написав Вовк.

Він також зазначив, що в Україні тариф на електроенергію для населення на даний момент є найнижчим серед країн Європи.

«З урахуванням таких інноваційних пропозицій черга повинна стояти до такого енергетика з усіх країн ЄС із середнім тарифом для населення 6 грн/кВтг, або хоча б Франції (де частка АЕС велика) із середнім тарифом для населення 5 грн/кВтг», - написав Вовк .

Нагадаємо, раніше ексглава НКРЕКП Дмитро Вовк спростував ряд тверджень Ігоря Коломойського щодо роботи ринку електроенергії, назвавши їх брехнею і маніпуляцією.

Дмитро Вовк на даний момент переслідується національним антикорупційним бюро в зв'язку з розслідуванням формули Роттердам+, яку критикує олігарх Ігор Коломойський. 

 

 
Коментарі (0)