ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаВперше знизилась кількість людей, які живуть без електрики

Вперше знизилась кількість людей, які живуть без електрики

Кількість людей, які живуть без електропостачання, на Землі вперше знизилася нижче 1 мільярда.
Кількість людей, які живуть без електропостачання, на Землі вперше знизилася нижче 1 мільярда. 
 
Про це на Всесвітному економічному форумі у Давосі розповів виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль, повідомляє Bloomberg.
 
"Кількість людей, які не мають доступу до електрики, вперше за останні роки впала нижче 1 мільярда", - цитує Біроля кореспондент Bloomberg Хав'єр Блас.
 
За даними World Energy Outlook 2018, понад 120 мільйонів людей у всьому світі отримали доступ до електрики у 2017 році, що і означає, що вперше в історії кількість людей, які не мають доступу до неї, впала нижче 1 мільярда.
 
Одним з найуспішніших прикладів отримання доступу до джерел енергії у 2018 році була Індія, яка завершила електрифікацію всіх своїх сіл. У багатьох інших азіатських країнах також спостерігається значний прогрес. В Індонезії рівень електрифікації становить майже 95% в порівнянні з 50% в 2000 році. У Бангладеш електрифікація охоплює до 80% населення, у порівнянні з 20% в 2000 році.
 

Водночас в Африці рівень доступу у Кенії значно збільшився з 8% в 2000 році до 73% сьогодні. В Ефіопії електрифікація наразі досягає 45% населення у порівнянні з 5% в 2000 році.  

 
Коментарі (0)