ГоловнаНовини ЖКГЖитлоВПО житло яких зруйноване зможуть отримувати щомісячну адресну допомогу

ВПО житло яких зруйноване зможуть отримувати щомісячну адресну допомогу

ВПО, житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок проведення АТО, також зможуть отримувати щомісячну адресну допомогу ВПО для покриття витрат на проживання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 505, та до Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2016 р. № 646.
 
Мінсоцполітики розробило проект акта з метою вдосконалення процедури призначення зазначеної допомоги внутрішньо переміщеним особам шляхом посилення адресності її надання.
 
Отже зазначена допомога буде надаватися особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України, населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, а також особам, житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок проведення антитерористичної операції.

Також постановою приведено зазначені нормативно-правові акти стосовно осіб з інвалідністю у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю та Факультативного протоколу до неї. 

 
Коментарі (0)