ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР наклала мораторій на штрафування теплокомуненерго за борги

ВР наклала мораторій на штрафування теплокомуненерго за борги

Верховна Рада України заборонила нарахування та стягнення штрафів і пені з підприємств теплокомуненерго через борги за газ і електроенергію. Це допоможе розблокувати рахунки відповідних підприємств і допоможе у приготуваннях до опалювального сезону.

7 липня народні депутати ухвалили Закон «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання в сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення».

Як повідомляє Укрінформ, відповідне рішення підтримали 253 народні депутати.

Закон націлений на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, яким не відшкодовано різницю між затвердженим розміром цін/тарифів та економічно обгрунтованими витратами на виробництво послуг або не здійснено фінансування витрат, пов'язаних із наданням пільг та житлових субсидій населенню, компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги, та підвищення рівня поточних розрахунків за спожиті природний газ і електричну енергію.

Заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Альона Бабак про те, що цей закон необхідно ухвалити як тимчасовий засіб, до осені цього року. Це посприяє розблокуванню  рахунків  відповідних підприємств і допоможе у приготуваннях до опалювального сезону.

 «Уряд сьогодні готує новий законопроект про реструктуризацію заборгованості, але, на жаль, він не готовий на сьогодні й не буде готовий на 1 вересня. Але у нас сьогодні критична ситуація з підготовкою підприємств водо- і теплопостачання до опалювального сезону. У нас заблоковані рахунки практично всіх обласних підприємств теплопостачання, всіх районних підприємств», – зазначила Бабак.

Відтак комітет закликав усі фракції парламенту підтримати цей закон як тимчасовий засіб.

 

 
Коментарі (0)