ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВР підтримала законопроєкт, який закріплює ключові положення з виробниками "зеленої" енергетики

ВР підтримала законопроєкт, який закріплює ключові положення з виробниками "зеленої" енергетики

Верховна Рада підтримала законопроєкт №3658, який закріплює ключові положення Урядового меморандуму з виробниками "зеленої" енергетики. "За" проголосували 288 народних обранців.
Верховна Рада підтримала законопроєкт №3658, який закріплює ключові положення Урядового меморандуму з виробниками "зеленої" енергетики.
 
"За" проголосували 288 народних обранців.
 
Про це у своєму телеграм-каналі написав Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.
 
"Це справді компромісне рішення, яке дасть змогу зменшити тариф для сонячних електростанцій на 15%, а для вітрових електростанцій – на 7,5%.
 
На практиці це означатиме, що держава та всі українці заощадять майже 7 млрд грн щорічно. До 2030 року меморандум дозволить зменшити об’єм виплат "зеленій генерації" приблизно на 2 млрд євро", - зазначив він.
 
Шмигаль переконаний, що така спільна робота уряду з парламентом дасть можливість гарантувати енергетичну безпеку країни, захистити права інвесторів та уникнути підвищення тарифів для людей.
 

Нагадаємо, законопроект був підготовлений Міненерго, на основі Меморандуму з виробниками "зеленої" електроенергії. За словами в.о. міністра енергетики Ольги Буславець, Україна буде розвивати "зелену" енергетику у відповідності до інтересів економіки та споживачів. 

 
Коментарі (0)