ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР прийняла в цілому законопроєкт щодо усунення дискримінації платників ЄСВ

ВР прийняла в цілому законопроєкт щодо усунення дискримінації платників ЄСВ

ВР прийняла в цілому законопроект про внесення змін до ЗУ "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо усунення дискримінації по колу платників ЄСВ.
Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до ЗУ "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо усунення дискримінації за колом платників ЄСВ. 
 
Відповідне рішення підтримали 321 народний депутат України.
 
Законопроект №2166 передбачає удосконалення норм чинного законодавства України щодо нарахування та сплати єдиного соціального внеску особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність.
 
Законопроект передбачає звільнення від ЄСВ осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності, за умови взяття їх на облік фізичних осіб – підприємців та провадження ними одного виду діяльності одночасно.
 

Також, законопроектом Верховна Рада звільнила ФОПів пенсійного віку від сплати ЄСВ. "Обов’язок сплати ЄСВ пенсіонерами, які ведуть незалежну професійну діяльність, є дискримінаційним. Адже, за українським законодавством, пенсіонери звільняються від сплати податків. Парламент усунув цю несправедливість", - додали у політсилі. 

 
Коментарі (0)