ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР прийняла за основу законопроект, що забезпечує безбар'єрний доступ до приміщень осіб з інвалідністю

ВР прийняла за основу законопроект, що забезпечує безбар'єрний доступ до приміщень осіб з інвалідністю

Верховна Рада 230 голосами підтримала за основу законопроект № 7370 – зміни до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності».
Вчора Верховна Рада 230 голосами підтримала за основу законопроект № 7370 – зміни до Закону «Про регулювання містобудівної діяльності». 
 
Законопроект забезпечує умови створення безбар’єрного доступу до приміщень для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності.
 
Також, підтриманий законопроект відповідає й міжнародним зобов’язанням України відповідно до Конвенції про права осіб з інвалідністю, яка визначає необхідність забезпечення осіб з інвалідністю фізичним доступом до соціального, економічного та культурного оточення, до закладів охорони здоров’я та освіти, до всіх громадських приміщень, включаючи суди.
 
Для проведення реконструкції будинків та громадських споруд усіх форм власності, збудованих та прийнятих в експлуатацію до травня 2007 року, існують суттєві невиправдані перешкоди внаслідок прогалин у законодавстві.  
Так, будівництво пандусів, підйомників, платформ досі потребувало використання земельної ділянки для їх розміщення. Встановлена ж загальна процедура відведення земельних ділянок під будівництво не стимулювала замовника будівництва до забезпечення безбар’єрності. Через складність процедур, вартість, тривалість оформлення та інколи навіть необхідність проведення аукціонів для відведення невеличкої земельної ділянки. 
 

Тепер це усунуто шляхом виключення необхідності відведення земельної ділянки та використання таких земельних ділянок. 

 
Коментарі (0)