ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР прийняла Закон 1581-д «Про житлово-комунальні послуги»

ВР прийняла Закон 1581-д «Про житлово-комунальні послуги»

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради було ухвалено закон про житлово-комунальні послуги. Законопроект підтримали 262 народних депутатів.
На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради було ухвалено закон про житлово-комунальні послуги. Законопроект підтримали 262 народних депутатів.
 
Законом передбачається, що тарифи на житлово-комунальні послуги встановлюються за домовленістю сторін, крім випадків, коли відповідно до закону вони є регульованими. У такому разі тарифи встановлюються уповноваженими законом державними органами або органами місцевого самоврядування відповідно до закону.
 
Передбачається впровадження плати за управління багатоквартирним будинком. Ціна послуги з управління багатоквартирним будинком у разі визначення управителя органом місцевого самоврядування на конкурсних засадах відповідно до Закону України "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" визначається на рівні ціни, запропонованої в конкурсній пропозиції переможцем конкурсу.
 
Така ціна протягом строку дії договору управління може змінюватися виключно за погодженням сторін з підстав та в порядку, визначених таким договором. Ціна послуги з управління багатоквартирним будинком встановлюється договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком з розрахунку на один квадратний метр загальної площі житлового або нежитлового приміщення, якщо інше не визначено договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком.

Встановлюється відповідальність за надання неякісних комунальних послуг.

Рахунки за газ будуть виставлятися на підставі квартирних лічильників та передбачається встановлення пені у розмірі 0,01% за кожний день прострочення виплат. 

 
Коментарі (0)