ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР ухвалила законопроєкт про не нарахування штрафів за кредитами у період карантину

ВР ухвалила законопроєкт про не нарахування штрафів за кредитами у період карантину

Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №3297 щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами у період дії карантину
Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №3297 щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби. 
 
Відповідне рішення підтримали 344 народних депутатів України.
 
Законопроект спрямований на захист суб’єктів господарювання від нарахування у період карантину та у 30-денний період після завершення карантину штрафів і пені за кредитами (позиками).
 
Також передбачається внести доповнення до Господарського кодексу України, відповідно до яких в разі прострочення позичальником у період дії карантину або/та у тридцятиденний період після дня його завершення виплат за договором, позичальник звільняється від сплати неустойки, штрафу, пені за таке прострочення.
 

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3297 про внесення змін до Господарського кодексу щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами у період дії карантину. 

 
Коментарі (0)