ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВР виділила 7,6 млрд грн на фінансування пільг та житлових субсидій

ВР виділила 7,6 млрд грн на фінансування пільг та житлових субсидій

Верховна Рада ухвалила проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» №7258, який передбачає, передусім збільшення на 7,6 млрд грн видатків на фінансування пільг та житлових субсидій
Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» №7258, який передбачає, передусім збільшення на 7,6 млрд грн видатків на фінансування пільг та житлових субсидій. За відповідне рішення проголосували вчора 292 народні депутати.
 
Документ передбачає виділення 1,7 млрд грн на грошове забезпечення поліцейським та особам рядового і начальницького складу цивільного захисту (ДСНС), 0,2 млрд грн – на виплати військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки і поліпшення матеріально-технічного забезпечення Служби, а також направлення в якості субвенції 1,1 млрд грн – на проекти соціально-економічного розвитку окремих територій, 0,3 млрд грн – на виплати зарплат працівникам сфери охорони здоров’я та програми лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу, хворих на цукровий і нецукровий діабет. Окремий рядок витрат – 0,2 млрд грн на лікування громадян України за кордоном.
 
Джерело покриття витрат – економія бюджетних коштів по обслуговуванню державного боргу у сумі 3,4 млрд грн та використання залишку коштів у сумі 7,6 млрд грн, які попередньо були передбачені Пенсійному фонду України.

Коментуючи ухвалення законопроекту, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав, що механізм субсидій дозволить захистити тих громадян, хто потребує такої державної підтримки, а Уряд продовжить курс на досягнення енергетичної незалежності країни. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Листопада 2017 p. 00:37
Субсидії у цьому опалювальному сезоні будуть платити споживачі надавачам компослуг, а не навпаки, як це було раніше. Субсидіанти вже почали отримувати платіжки, у яких субсидія зазначена із знаком "мінус", тобто до нарахованої суми субсидію додали, а не відняли. Таким чином влада спонукає споживачів просити припинити субсидії.