ГоловнаНовини ЖКГПодіїВР змінила дати державних свят: Різдва та Дня захисників і захисниць

ВР змінила дати державних свят: Різдва та Дня захисників і захисниць

Верховна Рада України змінила дати державних свят, зокрема Різдва та Дня захисників і захисниць. Метою законопроекту є «відмова від російської спадщини»
Верховна Рада України змінила дати державних свят, зокрема Різдва та Дня захисників і захисниць. Метою законопроекту є «відмова від російської спадщини», про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.
 
Закон в цілому підтримав 241 депутат.
 
Різдво Христове перенесли на 25 грудня (замість 07 січня).
 
День Української Державності відзначатимуть 15 липня (було 28 липня). В цей день вшановується пам'ять святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого.
 
День захисників та захисниць України переноситься на 1 жовтня (з 14 жовтня), бо це свято пов'язане з українськими військовими традиціями вшанування Дня Покрови Пресвятої Богородиці.
 
Парламент підтримав Закон про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо переходу державних свят згідно з новоюліанським церковним календарем. 
 
"Цей закон підпишуть після 28 липня, тому ще в цьому місяці День Української Державності буде 28 липня", – повідомив Ярослав Железняк.
 

Православна Церква України з 1 вересня 2023 року перейде на новоюліанський календар для нерухомих свят.  

 
Коментарі (0)