ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВсі 10 шахт і допоміжних підприємств «Павлоградвугілля» припинили роботу

Всі 10 шахт і допоміжних підприємств «Павлоградвугілля» припинили роботу

Всі 10 шахт і допоміжних підприємств ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» припинили роботу в понеділок. Зупинка пов'язана не з пандемією. Українське вугілля став непотрібне на українських ТЕС, теплоцентралях.
Всі 10 шахт і допоміжних підприємств ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» припинили роботу в понеділок, написав на своїй сторінці в фейсбук глава Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.
 
«Сьогодні припинили роботу всі 10 шахт і допоміжних підприємств «Павлоградвугілля». Прибуткові шахти переведені в стан коми - їх робота підтримуватиметься на рівні життєзабезпечення», - написав Волинець.
 
«Зупинка пов'язана не з пандемією. Українське вугілля став непотрібне на українських ТЕС, теплоцентралях - тому зацікавлені особи півроку замінюють його російським», - заявив Волинець.
 
За його словами, «від таких антиукраїнських дій постраждають бюджети не тільки Тернівки, Павлограда, Первомайська; без левової частки надходжень залишаться Добропільський, Юрковський, Петропавлівський райони, населені пункти Донецької області, жителі яких їздили працювати на вугледобувні підприємства». «Додамо до цього переліку вже зупинені підприємства Мірнограда, Червонограда, Первомайська, Лисичанська, Волині - і отримаємо колапс на рівні всієї держави», - зазначив Волинець.
 

Раніше компанія "ДТЕК" повідомляла, що шахти "ДТЕК Добропіллявугілля" і шахта "Білозерська" припиняють роботи з видобутку, а з 20 квітня - буде припинена робота "Павлоградвугілля". 

 
Коментарі (0)