ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯнукович вирішив спростити систему перепланування будинків

Янукович вирішив спростити систему перепланування будинків

Отримувати дозвіл на перепланування будинків без втручання в несучі конструкції не буде необхідності – Президент доручив розробити відповідний законопроект про його скасування.

Президент Віктор Янукович доручив до травня 2013 розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроект, яким буде скасовано вимогу на отримання дозволу на переобладнання, перепланування житлового будинку або приміщення без втручання у несучі конструкції.

Про це йдеться у тексті Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки, затвердженого указом Президента і опублікованого на сайті голови держави.

Відповідальними за виконання цього доручення призначений Прем'єр-міністр Микола Азаров та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Крім того, Президент доручив на законодавчому рівні прописати умови реконструкції та капітального ремонту житлового будинку, приміщення (квартири); встановити відповідальність за виконання реконструкції або капремонту квартири в багатоквартирному житловому будинку без отримання документа (декларації, дозволи) або вказівку недостовірних даних у такому документі, а також за експлуатацію неприйнятих в експлуатацію реконструйованих або капітально відремонтованих квартир.

Також Президент доручив до квітня внести зміни до закону «Про регулювання містобудівної діяльності», передбачивши затвердження Кабміном порядку віднесення об'єктів будівництва до ІІІ-V категорії складності та порядку підключення збудованого об'єкта до інженерних мереж (крім електричних і газових); скасування реєстрації органом державного архітектурно-будівельного контролю декларацій про початок виконання підготовчих і будівельних робіт.

Джерело: Дзеркало Тижня

 
Коментарі (0)