ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГВступили в силу нові правила реєстрації земельних ділянок

Вступили в силу нові правила реєстрації земельних ділянок

Реєстрація ділянок земельними реєстраторами з 3 липня знову відбувається за принципом екстериторіальності

Після того, як в квітні 2020 року Верховна Рада відкрила українцям доступ до Геокадастр, реєстрація ділянок земельними реєстраторами з 3 липня знову відбувається за принципом екстериторіальності. Про це повідомив глава Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.

Роботу пілотного проекту відновили після усунення недоліків.

"При подачі документів система самостійно вибирає структурний підрозділ Госгеокадастра, який буде розглядати документи, і це підрозділ може бути з будь-якого регіону країни", - сказав Лещенко.

У Госгеокадастре вважають, що таким чином зможуть нівелювати корупційну складову особистих домовленостей між земельною реєстратором і тим, хто подає документи.

На частині території Донецької та Луганської областей територіальні органи Госгеокадастра не здійснюють свої повноваження і тому не беруть участі в експерименті.

Нагадаємо, пілотний проект по реєстрації земельних ділянок за принципом екстериторіальності був запущений з 10 червня.

Згідно з ним, термін держреєстрації земельної ділянки за принципом екстериторіальності не повинен перевищувати 7 робочих днів з дня реєстрації заяви. Такий порядок державної реєстрації земельних ділянок буде діяти протягом двох років.

 

 
Коментарі (0)