ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняВступив у дію новий ДБН щодо проектування шкіл

Вступив у дію новий ДБН щодо проектування шкіл

Один із ключових державних будівельних норм у сфері містобудування — новий ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» вступив в дію
Один із ключових державних будівельних норм у сфері містобудування — новий ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти» вступив в дію, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
«Нагадую проектувальникам та будівельникам, тим, хто планує будувати нові школи чи проводити реконструкції існуючих, що з позавчора, тобто з 1-го вересня, вступили в дію нові державні будівельні норми щодо проектування шкіл (ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти»)», повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
 
Зокрема, деякі важливі зміни, що введено:
  • обов’язкова енергомодернізація будівель навчальних закладів.
У майже 50% наших шкіл середня температура в приміщеннях взимку не перевищує 16 градусів. Завдяки новим нормам щодо енергоефективності температура в школах стане комфортною. Крім цього, проведення сучасних енергоефективних заходів дозволить економити до 50% на опаленні та подовжити строк експлуатації будівель на 15-20 років.
  • проектування класів з можливістю групового та індивідуального навчання та збільшення площі класу на 1 учня з 2 до 3 кв. м. Це можливість для створення відкритого креативного простору в школах.
  • обов’язкове облаштування інклюзивного простору для можливості навчання дітей з інвалідністю. Це зробить навчання доступним для кожного.
  • обов’язкове влаштування дверей з вільним відчиненням зсередини - двері “Антипаніка”. Це підвищить безпеку.
Оновлений ДБН був розроблений ПАТ «КиївЗНДІЕП» на заміну ДБН В.2.2-3-97 «Будинки та споруди навчальних закладів».
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)