ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоВступив в силу закон «Про енергетичну ефективність будівель»

Вступив в силу закон «Про енергетичну ефективність будівель»

Документом передбачається, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) має розробити мінімальні вимоги до енергоефективності будівель, які диференціюються залежно від призначення, висотності будівел

Вступив в силу закон «Про енергетичну ефективність будівель»

Документом передбачається, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) має розробити мінімальні вимоги до енергоефективності будівель, які диференціюються залежно від призначення, висотності будівель і виду будівельних робіт (нове будівництво, капітальний ремонт, реконструкція).

Як зазначається в законі, клас енергоефективності будівлі, яке приймається в експлуатацію, повинен бути не нижче діючих на момент початку будівельних робіт мінімальних вимог.

Відповідно до закону, сертифікація енергоефективності будівель є обов'язковою: для об'єктів із середнім (СС2) і значним (СС3) класом наслідків; для будівель державної власності загальною опалювальною площею понад 250 кв. м; для будинків загальною опалювальною площею понад 250 кв. м, в яких розміщені органи місцевого самоврядування; для будівель, в яких проводиться термомодернізація із залученням коштів державної підтримки, спрямована на досягнення класу енергоефективності не нижче встановлених мінімальних вимог.

Сертифікація енергоефективності будівлі проводиться на замовлення і за рахунок замовника.

У той же час положення закону щодо мінімальних вимог і сертифікації енергоефективності не поширюються на будівлі промислового і сільськогосподарського призначення, об'єкти енергетики, транспорту, зв'язку та оборони, складські приміщення, індивідуальні житлові будинки, садові, дачні будинки (крім випадків отримання держпідтримки на їх термомодернізацію) , будівлі релігійних організацій, об'єкти культурної спадщини, окремо розміщені будова опалювальною площею менше 50 кв. м.

Крім того, закон регламентує права, зобов'язання і професійну атестацію енергоаудиторів та фахівців з обстеження інженерних систем, а аткже встановлює порядок діяльності та повноваження саморегулівних організацій у сфері енергоефективності.

Як повідомлялося, Верховна Рада 22 червня 2017 прийняла в другому читанні і в цілому закон «Про енергетичну ефективність будівель», 20 липня його підписав глава держави.

 

 
Коментарі (0)