ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМодернізація теплопостачання дійшла до виробників обладнання

Модернізація теплопостачання дійшла до виробників обладнання

Мінрегіон формує перелік вітчизняних виробників котельного обладнання, блочно-модульних котелень, індивідуальних теплових пунктів, теплових насосів та іншого обладнання для модернізації об’єктів у сфері теплопостачання.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ в Україні  продовжує впровадження заходів з модернізації сфери теплопостачання,  шляхом заміщення природного газу альтернативними видами палива. Про це  повідомив заступник Міністра - керівник апарату Андрій Білоусов, інформують у прес-службі відомства.

Впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій дозволить досягнути змін у структурі споживання первинних енергетичних ресурсів за рахунок використання місцевих і вторинних енергетичних ресурсів, відновлювальних і нетрадиційних видів енергії та альтернативних видів палива, систем електротеплопостачання.

Зокрема, Андрій Білоусов зазначив, що за дорученням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника буде сформовано перелік вітчизняних виробників котельного обладнання, блочно-модульних котелень, індивідуальних теплових пунктів, теплових насосів та іншого обладнання для модернізації об’єктів у сфері теплопостачання та впровадження заходів по заміщенню природного газу.

Перелік формується за інформацією наданою підприємствами-виробниками відповідно до Опитувального листа.

Нагадаємо, як повідомляла «Україна Комунальна», за дорученням Президента Віктора Януковича в уряді створили робочу групу, яка займеться питаннями заміщення газу вугіллям вітчизняного видобутку. Склад та цілі групи затверджено відповідним наказом Міненерговугілля від 7 червня поточного року.

Основними завданнями групи є організація роботи, проведення зустрічей і укладення необхідних угод з реалізації проектів заміщення природного газу вугіллям внутрішнього видобутку та впровадження технологій конверсії вугілля (водовугільне паливо, газифікація вугілля).

 
Коментарі (0)