ГоловнаНовини ЖКГТранспортВітчизняні залізниці перетворять на європейські

Вітчизняні залізниці перетворять на європейські

Українським залізницям пророкують майбутнє сучасного європейського транспорту. У Мінінфраструктури відмітили, що це стане можливим завдяки проекту технічної допомоги відомству.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що вітчизняні залізниці мають шанс перетворитись на сучасний європейський вид транспорту завдяки проекту технічної допомоги Twinning «Надання інституційної підтримки Міністерству інфраструктури України з питань підвищення ефективності роботи та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні», Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Микола Cнітко, передає прес-служба відомства.

За його словами, проект був направлений на відкриття конкуренції на ринку залізничних перевезень, безпека перевезень, перегляд та зміцнення міжнародних транзитних коридорів.

Особлива увага, наголосив чиновник, приділялась імплементації регламенту ЄС 1371/2007, яким визначено зобов’язання підприємств залізничного транспорту максимально забезпечити всі умови для доступу осіб з обмеженою мобільністю до послуг залізничного транспорту.

«Такий результат був досягнутий завдяки професійності експертів, лідерів проекту, які змогли гнучко реагувати на всі виклики, що стояли протягом цих двох років перед Міністерством, та активної роботи постійного радника проекту Хосе Саміно», – відмітив він.

Основні напрацювання можна переглянути тут.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення стане катастрофою для будівельної галузі. Конфедерація будівельників має намір вимагати прозорого принципу формування тарифів. «Укрзалізницю» закликають вирішити свої фінансові проблеми.

 
Коментарі (1)
Александр
15 Грудня 2015 p. 17:19
У них слово "отечество" созвучно с кричалкой, - Наши деды и отцы, фу нас...ли подлецы!