ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаВугілля з окупованих територій дешевше ніж з ПАР

Вугілля з окупованих територій дешевше ніж з ПАР

У Міненерго назвали вартість вугілля, яке надходить з окупованих територій. Також повідомили, що Україна цього опалювального сезону більше не буде купувати вугілля в ПАР.

Ціна поставок антрацитового вугілля, що надходить з окупованих територій, становить 1200 грн за тонну. Про це розповів Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, на слуханнях щодо проблем вугільної галузі.

«Вугілля, яке надходить з непідконтрольної території, ми отримуємо по 1200 грн», - сказав урядовець.

За його словами, вугілля надходить у невеликих кількостях.

«Уже значно менше, бо на складах є великі об'єми, у тому числі, антрацитів. Вугілля марки «Г» з окупованої території ми не завозили, а антрацитове вугілля з кількох державних підприємств надходить», - сказав пан Демчишин.

Окрім того, Міністр зазначив, що Україна протягом поточного опалювального сезону більше не здійснюватиме поставки антрацитового вугілля з Південно-Африканської Республіки.

Примітно, Володимир Демчишин назвав ціну, по якій здійснювалися поставки південноафриканського вугілля.

«Вугілля з ПАР було за ціною 56-57 дол. Плюс перевалка - це 7-9 дол. І плюс доставка з порту до станції - це приблизно 5 дол або 120 грн. Як правило, разом з усіма видатками це виходить 68 дол», - наголосив він.

Нагадаємо, за перший тиждень лютого запаси вугілля на складах українських ТЕС збільшились на 13 тис. тон. Загалом, об’єми вугілля, які знаходяться на складах станом на сьогодні перевищують минулорічні показники за аналогічну дату в півтора рази.

 
Коментарі (0)