ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаВулиці Криму будуть освітлювати за рахунок сонця

Вулиці Криму будуть освітлювати за рахунок сонця

Проблеми окупованого Криму з електроенергією змусили владу півострова потурбуватися про те, як повернути світло на вулиці АРК. У Севастополі, наприклад, планують встановити світильники, які будуть працювати за рахунок сонячних батарей.

Севастополь планують освітлювати за рахунок сонячних батарей. Такі заходи можуть бути прийняті через проблеми з електропостачанням окупованого півострова. Про це повідомив в.о. губернатора Сергій Меняйло, передає видання «Новини Криму».

Пан Меняйло зазначив, що уряд міста сподівається протягом двох-трьох місяців відновити за допомогою сонячних батарей зовнішнє освітлення на вулицях міста, відключене після обмеження обсягів електроенергії, що надходить з України.
 
За словами чиновника, традиційні електроліхтарі будуть замінені світлодіодними світильниками. Перша партія обладнання буде встановлено на площі Нахімова і центральних вулицях. Експеримент покаже, чи достатньо одержуваної сонячної енергії в Криму для повноцінного освітлення вулиць в нічні години.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», 28 серпня компанія «Херсонобленерго» завершила будівництво повітряної лінії, яка дозволить забезпечувати споживачів електроенергією без використання ділянки, який проходить по території Криму. Тому підприємство більше не забезпечує півострів електрикою.
 
Коментарі (0)