ГоловнаНовини ЖКГТранспортВулицями Луцька курсуватимуть відреставровані тролейбуси

Вулицями Луцька курсуватимуть відреставровані тролейбуси

Очільник Луцька повідомив, що хотів би, аби містом не їздили маршрутні таксі та автобуси, а на маршрутах курсували виключно тролейбуси, адже це екологічний транспорт.
У Луцьку на міські маршрути виїхали чотири відновлені тролейбуси, які з комфортом перевозитимуть жителів та гостей міста. Урочиста передача тролейбусів Луцькому підприємству електротранспорту відбулася за участю міського голови Миколи Романюка.
 
Про це «У.К.» повідомили у прес-службі міськради Луцька.
 
Ці тролейбуси простоювали з 2007 – 2008 років. Їх ремонт дуже дороговартісний. Тому виникало питання: чи ремонтувати, чи купувати нові. Приємно, що саме у Луцьку є один з найсучасніших заводів, який випускає тролейбуси, тож тут і було здійснено їх повну реконструкцію.
 
Під час заходу Микола Романюк подякував Володимиру Гунчику та працівникам підприємства за роботу: «Це - хороший подарунок лучанам. Сьогодні ми відзначатимемо 40-річчя створення тролейбусного руху в Луцьку. І вихід чотирьох оновлених тролейбусів є досить доречним». 
 
За його словами, «ці чотири тролейбуси виготовлені на цьому підприємстві, виникли певні проблеми і ми їх усунули, адже зобов’язувались обслуговувати наш транспорт у період експлуатації. Ремонт тролейбусів зроблено виключно за кошти підприємства». Він пообіцяв, що завод й надалі надаватиме технічну допомогу з експлуатації цих тролейбусів. «Ми зробили все, аби тролейбуси працювали і приносили користь лучанам, а не простоювали», – сказав Володимир Гунчик. 
 
«Є активна співпраця з міським головою в частині збільшення кількості транспортних засобів, облаштованих для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями. Наше підприємство виготовляє таку техніку», - повідомив Гунчик.  Він подякував Миколі Романюку та керівництву Луцького підприємства електротранспорту за співпрацю та розуміння. 
 
«Ми працюємо над оновленням тролейбусного парку, адже він зношений практично на 85 %. Зварювати старі рами до купи -   не вихід. Ми шукаємо варіанти аби придбати нові тролейбуси, але на жаль, зараз з міського бюджету ми виділити ці кошти не можемо, у зв’язку з боргами, які має місто», -  зауважив Луцький міський голова. 
 
«По місту повинні їздити нові і сучасні тролейбуси. Нині на підприємстві є лише 58 одиниць техніки, при мінімальній потребі 75», - поінформував Іван Грицанчук.
 
Під час заходу мова йшла й про необхідність покращення загалом транспортної інфраструктури у місті, а це - єдина система диспетчеризації, електронний квиток, відмова від пільг і перехід на адресну допомогу. 
 
Микола Романюк зауважив, що хотів би, аби містом не їздили маршрутні таксі та автобуси, а на маршрутах курсували виключно тролейбуси, адже це екологічний транспорт. Однак, за його словами, нині реалізувати таку ідею неможливо і проблема не лише у відсутності коштів на закупівлю тролейбусів, але й через відсутність на багатьох вулицях необхідної інфраструктури.
 
Анна Недогибченко
 
Коментарі (0)