ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняВводиться заборона на встановлення рекламних конструкцій на пішохідніх тротуарах

Вводиться заборона на встановлення рекламних конструкцій на пішохідніх тротуарах

Мінрегіон вводить норму про недопущення встановлення тимчасових споруд, рекламних конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції або капітального ремонту вулиць і доріг
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, вводить норму щодо недопущення встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів при будівництві, реконструкції чи капітальному ремонті вулиць і доріг. Відповідна норма міститься у нових ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів», що набуває чинності з 1 вересня 2018 року, повідомляє прес-служба Мінрегіону.
 
Пішохідні зони призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски чи розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху по тротуарах та навіть може нести небезпеку для пішоходів. Тому у нових ДБН щодо вулиць і доріг прописано, що при їх проектуванні в населених пунктах це не допускається.
 
Згідно з новими ДБН, на пішохідних зонах тротуару не допускається встановлення:
 
- дорожньої огорожі та опор;
 
- рекламних конструкцій;
 
- тимчасових споруд (торгових кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо);
 
- приямків від люків та дощоприймачів;
 
- сходів та ґанків будинків тощо.
 
ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів» розроблені на заміну аналогічних ДБН 2001 року та розповсюджуються на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих вулиць і доріг.
 
Для врегулювання цього питання на вже побудованих об’єктах необхідна відповідна законодавча та нормативно-правова база.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

 
Коментарі (0)