ГоловнаНовини ЖКГБудівництво«Південний потік» може «обійти» Євросоюз

«Південний потік» може «обійти» Євросоюз

Росія не бачить перешкод для будівництва «Південного потоку». У разі, якщо Євросоюз буде «вставляти палки в колеса», РФ розгляне інші варіанти прокладки газопроводу через країни, які не входять в ЄС.

Росія твердо налаштована реалізовувати проекти «Північний потік» і «Південний потік». Якщо ж Євросоюз буде перешкоджати реалізації останнього, РФ розгляне інші варіанти прокладки газопроводу через країни, які не входять в ЄС. Про це заявив Президент Росії Володимир Путін, передає РІА Новини.

«Якщо у нас і далі будуть якісь проблеми ще по «Південному потоку», - а Брюссель нам постійно палиці в колеса вставляє за цим проектом, - ми розглянемо і інші варіанти - через країни, які не входять у Євросоюз. Просто Євросоюз отримає ще одну транзитну країну. Навіщо вони це роблять, ці брюссельці, я не розумію. Але ми налаштовані, якщо нам не завадять, реалізовувати ці проекти - і «Південний потік» і «Північний», - сказав пан Путін на зустрічі з керівниками світових інформагентств.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», ЄС не має намірів блокувати будівництво газопроводу в обхід України для поставок російського газу в Європу. Однак, «Південний потік» не є пріоритетним проектом для Європи.
 
Коментарі (0)