ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПсихологи про настільні ігри: корисні розваги для дітей і дорослих

Психологи про настільні ігри: корисні розваги для дітей і дорослих

Психологи стверджують, що активне використання настільних ігор позитивно впливає на інтелектуальні можливості, а також сприяє розвиткові просторової уяви

Психологи стверджують, що активне використання настільних ігор позитивно впливає на інтелектуальні можливості, а також сприяє розвиткові просторової уяви та навчає працювати в групах або в парах. Завдяки цьому грати в популярні гейми корисно як дорослим, так і дітям.

Схвальні відгуки спеціалістів отримують ті настільні ігри, які паралельно виконують декілька функцій. Зазвичай серед них:

  • розважальна;
  • пізнавальна;
  • комунікативна;
  • терапевтична.

Користь настільних геймів

Завдяки іграм різних жанрів можна навчитися:

  1. Спілкуватися з ровесниками та людьми старшого або ж молодшого віку. Саме спільне проходження популярних настільних геймів може стати поштовхом до покращення стосунків у сім’ї. Наприклад, під час гри батькам значно легше знайти «точки дотику» з дітьми.
  2. Правильно формулювати власні думки. Стратегії, вікторини, аркади та пригодницькі ігри навчають грамотно висловлювати будь-які ідеї та швидко визначати їхні найважливіші переваги.
  3. Концентруватися на своїх діях і діях оточення. Ігри мотивують бути стриманим і уважним. Вони сприяють підвищенню концентрації та посидючості.
  4. Запам’ятовувати великі обсяги інформації. Завдяки логічним іграм та вікторинам можна «безболісно» навчитися тримати все в голові й не забувати важливі дані.

Ігри для всієї родини

До геймів, які можуть принести користь не лише дітям, а й дорослим членам родини, належать:

  • «Монополія». Економічна стратегія, яка дозволяє зануритися у світ бізнесу та дізнатися, що таке активи і пасиви. Щоб перемогти у цій грі, потрібно добитися банкрутства інших гравців і стати єдиним монополістом.

  • Alias. Чудова гра для веселої вечірки. Ця настолка – те що треба для швидкого збільшення словникового запасу. Головне завдання – швидке пояснення простих і складних слів, написаних на ігрових картках.

  • IQ Лінк. Класична головоломка. Щоб пройти кожен рівень, необхідно долучити логіку та уяву. З доступних у наборі елементів потрібно складати ланцюги, відштовхуючись від карток-завдань.

  • Uno. Безпрограшний варіант для сімейних посиденьок. Цікава карткова гра з простими правилами. Мета – якнайшвидше позбутися усіх карт або ж набрати мінімальну кількість очок наприкінці гри.

  • «Манчкін». Рольова гра зі скарбами, чудовиськами та іншими характерними «принадами».

Кваліфіковані психологи рекомендують час від часу збиратися усією родиною для проходження однієї з вищеперерахованих ігор або будь-якої іншої навчально-розважальної настолки.

 
Коментарі (0)