ГоловнаНовини ЖКГТранспортВздовж Карпат проляже залізничний тунель

Вздовж Карпат проляже залізничний тунель

Будівництву Бескидського тунелю визначили терміни та фінансування. Роботи планують завершити за три роки.

На межі Львівської та Закарпатської областей на перегоні Бескид-Скотарське розпочалося будівництво нового двоколійного залізничного Бескидського тунелю.  Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».
                                      
Зокрема, на сьогодні завершено підготовчі роботи на суму 122 млн. 436 тис. грн., з них за власні кошти Львівської залізниці – на 71млн 531 тис. грн., за кошти ЄБРР – на 50 млн 905 тис. грн.

Нагадаємо, згідно з календарним графіком будівництво Бескидського тунелю має закінчитися у 2016 році.

Новий двоколійний тунель будується на відстані 30 метрів зліва від діючого. Нова штучна споруда, довжиною 1764,5 м, проляже на 182-метровій глибині від поверхні Бескидського хребта (781-807 м над рівнем моря).

Після будівництва нового двоколійного тунелю пропускна спроможність збільшиться із 47 до 100 пар поїздів на добу та швидкість проходження тунелю зросте з 40 до 60 км/год.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
раніше, за словами начальника відокремленого відділу з будівництва Бескидського тунелю Володимира Харлана, оскільки будівництво об’єкту вестиметься безперервно у три зміни, то сформовано достатній запас будівельних матеріалів. Для будівництва тунелю буде використано понад 81 куб. метр бетону та понад 7 тис. тонн армованих конструкцій. Будівельні матеріали постачатимуть українські виробники.

 
Коментарі (0)