ГоловнаНовини ЖКГОСББВ.Зеленський: "Держава успішно долає виклик із нестачею вугілля"

В.Зеленський: "Держава успішно долає виклик із нестачею вугілля"

В Україні не бракує вугілля, запевнив президент України Володимир Зеленський. Про це він заявив під час відеозвернення, опублікованого Офісом президента.
В Україні не бракує вугілля, запевнив президент України Володимир Зеленський. Про це він заявив під час відеозвернення, опублікованого Офісом президента вчора, 15 листопада, на сторінці у Facebook.
 
"Держава успішно долає виклик з нестачею вугілля. Нестачі не буде. Крім нашого українського вугілля буде сім кораблів Panamax, які вже йдуть і прибудуть до українських портів найближчим часом. Вугілля, яке ми доставляємо морем, повністю покриває потреби енергетичної сфери до кінця цього року. У разі потреби такі самі наші дії покриють потребу до кінця всього опалювального сезону", – сказав президент.
 
Він заявив, що Україна не купує вугілля у сепаратистів.
 
"Деякі телеканали під соусом різних аргументів це активно засуджують, хоча, як на мене, засудженими мають бути саме ті, хто купував його у невизнаних територій у минулі роки. Ми ж не платимо і не платитимемо тим, хто не визнає нашу незалежність і робимо перший крок на шляху до повної егергетичної незалежності України", – заявив Зеленський.
 
Нагадаємо, в Міністерстві енергетики повідомляють, що за останній тиждень запаси вугілля на складах теплових електростанцій компаній знизилися на 21,1%, опустившись нижче за 400 тисяч тонн.
 
Зазначається, що станом на 8 листопада поточного року обсяг запасів на складах був на рівні 479,3 тисяч тонн, але вже на 15 листопада опустилися до 378 тисяч тонн.
 

Як відомо, дефіцит вугілля ставить Україну в залежність від постачання електроенергії з Російської Федерації та Білорусії, збільшуючи ризики віялових відключень. І як мінімум у листопаді доведеться справлятися самотужки. При цьому РФ з 1 листопада цього року не постачає енергетичне вугілля в Україну. Припинення стосується тільки вугілля для енергетики, а постачання коксівного вугілля, що направляється на виробництво коксу для виплавки металу, буде продовжуватися. 

 
Коментарі (0)