ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаВ.Зеленський:«Ми плануємо розвиток атомної енергетики в Україні в безпечному форматі»

В.Зеленський:«Ми плануємо розвиток атомної енергетики в Україні в безпечному форматі»

Україна має підтримувати розвиток атомної енергетики у “безпечному форматі”. Таку думку висловив Президент України Володимир Зеленський
Україна має підтримувати розвиток атомної енергетики у “безпечному форматі”. Таку думку висловив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню Politico.
 
“Атомна енергетика в Україні дуже потужно розвинута. І я вважаю, що нам потрібно підтримувати атомну енергетику. Потрібен баланс і між відновлюваною енергетикою, і тепловою генерацією — вона в нас також буде непогана, але втрачає актуальність, як, у принципі, в цілому світі. Ми плануємо розвиток атомної енергетики в Україні в безпечному форматі. Це не буде ніяк пов’язано з трагедією на Чорнобильській АЕС”, — сказав Президент.
 
З його слів, за часи незалежності в Україні “багато чого працює” — зокрема, Хмельницька АЕС та АЕС на Рівненщині.
 
“Зараз ми говоримо про будівництво разом із західними партнерами — США, з французькими компаніями, коли ми кажемо про атомну енергетику, гідроелектростанції. Сьогодні, з сучасними технологіями, вона безпечна і, найголовніше, — екологічно чиста. Я підтримую цю енергетику, адже Україна може генерувати не лише для себе, свого суспільства (вона дешева), а може також експортувати. Коли ми говоримо про гідроелектростанції, нашими партнерами прагнуть виступити і французькі, і китайські компанії”, — додав Глава держави.
 

Нагадаємо, у ніч з 21 на 22 вересня Президент Володимир Зеленський підписав указ про добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС. Експерти назвали документ Зеленського неконституційним і абсурдним, а депутати ВР вважають, що Президент не розібрався у тому, що підписав, про це заявив член енергетичного комітету ВР, народний депутат Олексій Кучеренко. 

 
Коментарі (0)