ГоловнаНовини ЖКГПодіїВже компенсовано 126 млн грн за працевлаштування понад 10 тисяч ВПО

Вже компенсовано 126 млн грн за працевлаштування понад 10 тисяч ВПО

З початку 2023 року держава виплатила 126 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб.
З початку 2023 року держава виплатила 126 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна, пише "Україна Комунальна".
 
“Майже 6 тисяч підприємців отримали від Уряду компенсацію з початку року за працевлаштування 10 300  українців, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів країни. Щоб допомогти переселенцям якнайшвидше адаптуватись на новому місці, знайти роботу, щоб мати можливість забезпечувати себе й свою родину, ми стимулюємо бізнес брати таких працівників. Загалом роботодавці цього року отримали вже 126 млн грн компенсації за працевлаштування ВПО”, - говориться в повідомлені.
 

Програма фінансового стимулювання підприємців, які беруть на роботу внутрішніх переселенців, - лише одна з комплексу заходів Уряду, спрямованих на підтримку окремих категорій громадян та покращення ситуації на ринку праці. Зокрема, бізнес також може отримати компенсацію від держави за працевлаштування осіб з інвалідністю, людей передпенсійного віку, учасників бойових дій, молоді, в тому числі на перше робоче місце. Окрім того, нещодавно було запроваджено програму компенсації роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн. 

 
Коментарі (0)