ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГО.Кучеренко: «Загнати на субсидії, посадити на цю голку, легко. Зіскочити - складно»

О.Кучеренко: «Загнати на субсидії, посадити на цю голку, легко. Зіскочити - складно»

Екс-міністр ЖКГ України Олексій Кучеренко розповів, що близько 8 мільйонів домогосподарств, які отримують сьогодні субсидії, на собі не відчують ніяких змін від монетизації субсидій.
Екс-міністр житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко розповів, що близько 8 мільйонів домогосподарств, які отримують сьогодні субсидії, на собі не відчують ніяких змін від монетизації субсидій. Таку заяву політик зробив в ефірі телеканалу NEWSONE.
 
«Монетизувати і верифікувати таку армаду населення неможливо. Для цього потрібно робити окрему фінансову систему моніторингу. Вона буде страшно дорогий і корупційної», - зазначив екс-міністр ЖКГ.
 
Також, Олексій Кучеренко назвав глухим кутом, «наслідки якого ще незрозуміло, як буде вирішувати наступний уряд».
 
«Загнати на субсидії, посадити на цю голку, легко. А ось зіскочити з неї - дуже складно. Підприємства, які надають комунальні послуги, повинні десь купувати енергоносії. А саме зростання цін на них привів до зростання тарифів, і, відповідно, субсидій. Їм своєчасно держава не гасила через населення. І їх компанії заганяли в борги, і їм же НАК «Нафтогаз України», енергоринок, обленерго для водоканалів налічували пеню і штрафи і загнали їх взагалі в божевільну ситуацію, коли у них немає джерела, щоб погасити», - підкреслив Олексій Кучеренко.
 
Коментарі (0)