ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЯким мусить бути ідеальний б/в електроштабелер

Яким мусить бути ідеальний б/в електроштабелер

Б\в електроштабелер — це гарна альтернатива новій техніці, що має аналогічні можливості, але нижчу ціну. Однак для довгої роботи варто правильно його обрати. Про це ми й розповімо в цій статті.

Електроштабелер — це вид складської техніки, призначений для транспортування вантажів на середні відстані в межах складу та їхнього штабелювання. Його перевагами є: високі вантажність та рівень захисту оператора, маневреність, просте керування та екологічність. Основним недоліком є ціна обладнання, яка може виявитися завеликою для невеликого бізнесу чи виробництва.

Водночас гарною альтернативою новому електроштабелеру є техніка, що була у вжитку. Вона має аналогічні технічні характеристики, але нижчу ціну. Однак, щоби обладнання прослужило довго, варто знати, як правильно його обрати. Про це ми й розповімо в цій статті.

На що варто звернути увагу

Перш ніж купувати б/в електроштабелер, варто визначитися із брендом-виробником. Не варто обирати маловідомі компанії, адже є висока ймовірність отримати неякісне обладнання. Водночас провідні світові бренди, особливо європейські та японські, мають певну репутацію, яку заробляли роками. Тому їхня техніка буде справно працювати впродовж довгого проміжку часу.

Також можна звернути увагу на китайські компанії, які пропонують аналогічні технічні характеристики, але нижчі ціни навіть на нові моделі.

Після вибору бренду варто визначити потрібні технічні характеристики електроштабелера, а саме:

  • параметри робочого вантажу (тип, габарити, вага);
  • вантажність;
  • максимальна висота підйому вил;
  • розміри вил;
  • умови експлуатації;
  • швидкість руху.

Це дасть змогу обрати електричний штабелер, який ідеально відповідатиме потребам складу.

Можливі нюанси техніки

Купуючи вживаний електроштабелер, завжди є ризик отримати техніку з дефектами. Для уникнення цього необхідно отримати якомога більше інформації про їх технічний стан від продавця. Він мусить розповісти, які поломки були в штабелера та як вони ремонтувалися. Ідеально, якщо перед продажем техніка пройшла повний техогляд.

Найчастіше трапляються такі дефекти:

  • не піднімаються/опускаються вили;
  • колеса під час руху заклинюються;
  • іскрить електропривод;
  • високий рівень зносу акумулятора.

Хоч більшість з них можна виправити, краще дізнатися про них заздалегідь для того, аби врахувати витрати на ремонт. Для цього треба зробити такі кроки:

  • Перевірити документи на електроштабелер, звіти про техогляд — це дасть змогу дізнатися про поточний технічний стан електроштабелера та кількість відпрацьованих ним годин.
  • Перевірити гальмівну систему, колеса, електроніку, батарею та справність двигуна — на цьому етапі можна зрозуміти, якими були умови експлуатації. Будь-які зовнішні пошкодження можуть свідчити про неналежне використання обладнання.
  • Провести тест-драйв — завдяки цьому можна оцінити відповідність електроштабелера складу та заявленим характеристикам, справність техніки та всіх її елементів.

Загалом електроштабелер, що був у вжитку — це вигідна інвестиція, яка зекономить кошти, але прискорить роботу із вантажем на складі. І для того, щоб обрати надійну складську техніку, звертайтесь в Sklad Truck. Спеціалісти компанії займаються передпродажною підготовкою обладнання та його ремонтом. Завдяки цьому в каталозі компанії представлені надійні електроштабелери від провідних світових брендів.

 
Коментарі (0)