ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗ 1 березня 2023 року пройде індексація пенсій

З 1 березня 2023 року пройде індексація пенсій

Вже з 1 березня 2023 року, в Україні має пройти наймасштабніша індексація пенсій за останній час, внаслідок якої розрахунковий розмір виплат може зрости на 24% через інфляцію
Вже з 1 березня 2023 року, в Україні має пройти наймасштабніша індексація пенсій за останній час, внаслідок якої розрахунковий розмір виплат може зрости на 24% через інфляцію, про це повідомила пресслужба ПФУ.
 
Відомо, що люди похилого віку навіть можуть отримати збільшення у розмірі 500 гривень. Хоча говорити про те, що зліт соціальних виплат зросте саме на чверть – зарано. У Міністерстві соціальної політики цього місяця мають повідомити точний розмір підвищення – ближче до проведення індексації. Але можна з точністю заявити, що збільшення буде найвищим за останні роки. Бо у формі розрахунку закладено індекс інфляції, зростанню якого сприяла повномасштабна війна, розпочата росіянами. Про це свідчить зростання цін на продукти, послуги тощо.
 
Індексація соціальних виплат відбуватиметься так - пенсії буде підвищено ті, які розраховані за загальним законом. Тому чиновникам можна забути про надбавки. Тоді як військові пенсіонери отримають нову суму (за іншими правилами).
 

Також варто зазначити, що підвищення стосуватиметься не повного розміру пенсій. У разі, якщо у вас є надбавки – за вік, стаж – їх не враховуватимуть. Підняття стосується лише "голої" соціальної виплати. Додатковою проблемою є бюджет ПФУ на 2023 рік.  

 
Коментарі (0)