ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗ 1 липня в Україні відбудеться індексація пенсій - мінфін

З 1 липня в Україні відбудеться індексація пенсій - мінфін

З 1 липня в Україні відбудеться індексація пенсій. Як повідомив в ефірі національного телемарафону міністр фінансів Сергій Марченко, влада продовжуватиме виплачувати пенсії під час воєнного стану
З 1 липня в Україні відбудеться індексація пенсій. Як повідомив в ефірі національного телемарафону міністр фінансів Сергій Марченко, влада продовжуватиме виплачувати пенсії під час воєнного стану, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
“З першого липня відбудеться індексація. Виплати пенсій продовжуватимуться. Це наш основний і ключовий пріоритет. Кожного дня ми робимо все необхідне для того, щоб першочергові виплати – це пенсійні і соціальні – були здійснені. Немає підстав вважати, що це не буде зроблено. Я хочу, щоб всі не переймалися з цього приводу. Ми зараз шукаємо всі можливості для того, щоб забезпечити необхідним обсягом коштів, необхідні виплати з державного бюджету. Це, в першу чергу, пріоритет наших пенсій та соціальних виплат”, – заявив Марченко.
 
Міністр зазначив, що ключовим завданням міністерства залишається збереження цінових параметрів в межах 20%.
 
“Це завдання, яке просто буде, але я думаю, що треба спільними зусиллями, разом з НБУ, зробити цю задачу здійсненою”, – додав Марченко.
 

Нагадаємо, у Пенсійному фонді України (ПФУ) оприлюднили інформацію, що на пенсійні виплати громадянам за червень уже спрямовано 41,1 млрд гривень. 

 
Коментарі (0)