ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗ 2018 року 5% ренти на видобуток газу та нафти надходитимуть в місцеві бюджети

З 2018 року 5% ренти на видобуток газу та нафти надходитимуть в місцеві бюджети

З 2018 року 5% надходжень від сплати ренти за видобуток нафти, газу спрямовуватимуться до місцевих бюджетів. Йдеться про п'ять областей, але думаємо запровадити це для інших територій
З 2018 року 5% надходжень від сплати ренти за видобуток нафти, газу спрямовуватимуться до місцевих бюджетів. Йдеться про п'ять областей, але думаємо запровадити це для інших територій, це в інтерв’ю ІА «Укрінформ» розповів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
 
За словами міністра, якби громадам надали можливість отримувати дохід від ренти з піску, то одразу б навели лад із піщаними кар'єрами. Голова ОТГ розумів би, що ті, хто отримав ліцензію, платять до бюджету, на відміну від усіх інших користувачів. І мав би навести лад у цьому питанні.
 
«Це саме стосується бурштину - видобуток може відбуватись, але за умови перерахування частини доходу до місцевого бюджету. Маємо приклади, коли на території ОТГ є три величезні кар'єри, звідки офшорні компанії експортують граніт. На рік вони сплачують до місцевого бюджету – 200 гривень. Тож громади мають вчитися розуміти свої можливості та ефективно ними користуватися», - зазначив Геннадій Зубко. 
 
Коментарі (0)