ГоловнаНовини ЖКГПодіїІз 2018 року пенсійний вік буде залежати від стажу

Із 2018 року пенсійний вік буде залежати від стажу

Пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку, але з 2018 року люди, в яких мінімальний робочий стаж складає лише 15 років, зможуть виходити на пенсію лише в 63 роки
Пенсійна реформа не передбачає підвищення пенсійного віку, але з 2018 року люди, в яких мінімальний робочий стаж складає лише 15 років, зможуть виходити на пенсію лише в 63 роки, це на брифінгу повідомив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбора.
 
"Про який баланс пенсійного фонду можна говорити, якщо людина сплачує внески 15 років і отримує 18 років пенсії? Зрозуміло, що вона не заробить собі ні на мінімальну пенсію, ні на що, її треба дотувати. Саме тому ми, виходячи з цього балансу, говоримо про те, що людина, яка працювала, яка заробила собі на пенсію, відповідно ми залишаємо пенсійний вік незмінним - 60 років, але людина, яка не відпрацювала цей період, вона буде отримувати пенсію в більш пізньому віці. Ми з 2018 року робимо мінімальний стаж для призначення пенсій 25 років, він буде поступово збільшуватися до 35, в той же час мінімальний стаж 15 років, ми його не ліквідуємо, він залишиться, але людина зможе виходити на пенсію у 2018 році при 15 річному стажі в 63 роки, пізніше – в 65 років", - сказав заступник Микола Шамбора.
 
Ключові позиції залишаються незмінними, але все-таки пенсія буде залежати від того стажу, який людина заробила, додав М.Шамбора.
 
При тому він повідомив, що в Україні в середньому людина, яка вийшла на пенсію досягнувши 60-річного віку, отримує пенсію протягом 18 років.
 

"Приблизно 15-16 років чоловіки і 20-21 рік – жінки. Це дані, які є демографічними і які ми маємо на сьогоднішній день в нашій державі. Якщо ми говоримо про те, що людина отримує пенсію (протягом - ред) 18 років, то на сьогоднішній день людина може виходити на пенсію в 60 років при мінімальному стажі в 15 років", - зазначив М.Шамбора. 

 

 
Коментарі (0)