ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗ бюджету -2022 Фонд енергоефективності отримає додатково 2,6 млрд грн

З бюджету -2022 Фонд енергоефективності отримає додатково 2,6 млрд грн

У Державному бюджеті України на 2022 рік для Фонду енергоефективності передбачено додаткове фінансування у розмірі 2,6 млрд грн.
У Державному бюджеті України на 2022 рік для Фонду енергоефективності передбачено додаткове фінансування у розмірі 2,6 млрд грн.
 
Таким чином, загальний статутний капітал Фонду наступного року складе 5,4 млрд грн, враховуючи наявні ресурси. Кошти буде спрямовано на термомодернізацію багатоквартирних житлових будинків у громадах України, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.
 
«Для того, аби зменшити споживання енергоресурсів у громадах, існує ряд інструментів. Серед них — програма Фонду енергоефективності “Енергодім”, яка дозволить учасникам оновити власний житловий фонд та відшкодувати частину витрат на впровадження енергоефективних заходів. Наступного року з Державного бюджету України до Фонду енергоефективності буде спрямовано 2,6 млрд грн. Включаючи наявні кошти, загальний статутний капітал Фонду енергоефективності у 2022 році складе 5,4 млрд грн. Ці гроші підуть на термомодернізацію багатоквартирних житлових будинків у громадах України», — говориться у повідомлені.
 
Наступного року також передбачено додаткове фінансування енергоефективних заходів в Україні від міжнародних організацій, зокрема, за співпраці з KfW, ЄІБ, Світовим банком тощо.
 
Зазначимо, у Законі «Про державний бюджет на 2022 рік» передбачено фінансування й інших важливих напрямів діяльності  Мінрегіону:
 
Фонд регіонального розвитку – близько 5 млрд 200 млн грн;
Фонд енергоефективності – близько 2 млрд 600 млн грн;
Програма «Питна вода» – 1 млрд грн;
Індустріальні парки та Центри креативної економіки – 600 млн грн;
Планування просторового розвитку регіонів – 187 млн грн;
Транскордонне співробітництво – 60 млн грн;
Трансформація вугільних регіонів – 118 млн грн;
Модернізація харчоблоків – 1,5 млрд грн;
Заходи проєкту «Дунайська стратегія» – 30 млн грн;

На опалювальний сезон для громад  – 1 млрд та подальші 11, 4 млрд (4% ПДФО) для муніципалітетів на компенсацію різниці ціни на газ для населення.  

 
Коментарі (0)