ГоловнаПослугиБудівництвоЗ чого виготовлені швидкомонтовані спортивні арени та манежі

З чого виготовлені швидкомонтовані спортивні арени та манежі

Швидкомонтовані будівлі — це швидкий та економічний спосіб побудувати приміщення для проведення спортивних заходів. І в цій статті ми розповімо про їхні переваги та експлуатаційні можливості.

Швидкомонтовані будівлі — це швидкий та економічний спосіб побудувати приміщення для проведення спортивних заходів. Їхніми перевагами є ширина до 40 м та будь-яка довжина. Швидкомонтовані споруди можна використовувати для більшості видів спорту, адже їхній дах може бути заввишки до 13 м, що важливо для комфортної гри в баскетбол чи великий теніс.

Конструктивні особливості

Спортивні арени та манежі будуються за технологією швидкомонтованих будівель, яка забезпечує термін експлуатації до 50 років. Їхня основа — сталеві чи алюмінієві ферми, що покриті ПВХ-тканиною. Водночас можна використовувати профнастил або сендвіч-панелі.

 

Швидкомонтовані спортивні арени мають декілька вагомих переваг перед капітальним будівництвом, а саме:

  • стійкість до вітру швидкістю до 30 м/с та снігу вагою до 300 кг/м2;
  • вільне приміщення без колон;
  • будь-які розміри споруди.

Також перевагою тентових ангарів та складів є можливість будівництва на будь-якій поверхні. Фундаментом будівлі може бути бетон, асфальт, ґрунт або щебінь. Головна вимога — це рівна поверхня. Вона є важливою і для деяких видів спорту, наприклад, кінного, де встановлюється спортивний паркет або ґрунт-пісок.

Матеріали стін

Швидкомонтовані споруди доставляються на об’єкт модулями, що дає змогу розгорнути їх за декілька днів. Так, встановити модульну будівлю площею 1 000 кв.м можна лише за 1–2 дні. Після цього її можна експлуатувати впродовж цілого року при будь-яких температурах. У такому випадку, якщо спортивна арена не буде переміщуватися, для обігріву можна використати стіни із профнастилу або сендвіч-панелей.

Профнастил — це одношарові сталеві стіни. Вони є доволі міцними, завдяки чому в приміщення захищено від потрапляння сторонніх.

Сендвіч-панелі здебільшого мають товщину 60–120 мм та є більш енергоефективним варіантом. Особливо, якщо під’єднати систему опалення: електричні та масляні печі, калорифери тощо.

Види даху

Для теплоізоляції даху є такі варіанти:

  • Подвійний ПВХ та Black Out — між двома шарами ПВХ клеїться матеріал Black Out та наноситься сонцезахисна фольга. Завдяки цьому можна не тільки утеплити приміщення взимку, а і зберегти прохолоду влітку.
  • Надувний ПВХ — у двошаровий ПВХ закачується повітря, після чого насос підтримує тиск всередині. Цей варіант має найкращі теплоізоляційні властивості. Тому його варто обирати для експлуатації при низьких температурах.

Для стін найчастіше використовують ПВХ тканину. Це базовий, достатньо легкий та міцний матеріал, який захистить приміщення від вітру та дощу. Тент пропускає сонячне світло, що зменшить витрати на освітлення.

 
Коментарі (0)