ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЗ київських будинків крадуть теплолічильники

З київських будинків крадуть теплолічильники

Зі столичних будинків крадуть прилади обліку тепла. За таких умов, мешканці цих будинків будуть розраховуватись за централізоване опалення за нормативами, а не фактичними показниками лічильників.

З київських будинків крадуть прилади обліку теплової енергії. Так, у 2015 році більш ніж 60 вузлів обліку тепла було частково або навіть повністю розкрадено. Лише цього тижня у столиці було вкрадено 2 теплолічильники. Про це під час прес-конференції повідомив директор СВП «Київські теплові мережі» Євген Глушак.

«Ми зіштовхнулися з дуже неприємною проблемою - крадіжок приладів обліку теплоенергії. Протягом 2015 року було розграбовано та вкрадено 60 вузлів обліку тепла. Тільки на цьому тижні, був факт крадіжки двох приладів обліку теплоенергії», - зазначив він.

При цьому пан Глушак наголосив, що експлуатуючі організації, балансоутримувачі і самі кияни повинні впровадити обов’язкові заходи по збереженню цих приладів.

За його словами, згідно договору, передбачено, що у випадку розкрадання, демонтажу чи виходу з ладу вузла обліку, мешканці будинку, де вкрадено прилад, протягом року будуть розраховуватись за нормативами, а не фактичними показниками приладів обліку тепла.

«У нас немає джерел фінансування для встановлення нових приладів протягом року. Тільки після включення в інвестиційну програму наступного року цих вузлів, їх можна буде відновити. І протягом цього року споживачі будуть розраховуватись за нормативом, а не фактичним показником лічильника, який був налагоджений та введений в експлуатацію, але був вкрадений», - наголосив Євген Глушак.

Нагадаємо, «Київенерго» достроково закінчило встановлення 2 тис. будинкових вузлів обліку теплоенергії за рахунок інвестпрограми 2015 року. Окрім цього, компанія встановила ще 1 тис. приладів обліку, надавши споживачам можливість розраховуватися за фактичними показаннями вже в цьому році.

 
Коментарі (0)