ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ квітня бюджетні організації будуть отримувати електроенергію за ціною як і населення

З квітня бюджетні організації будуть отримувати електроенергію за ціною як і населення

Кабінет Міністрів України включив постачання електричної енергії постачальникам універсальних послуг бюджетним установам, за ціною, що не перевищує ціну універсальної послуги для малих непобутових споживачів
Кабінет Міністрів України включив постачання електричної енергії постачальникам універсальних послуг бюджетним установам, за ціною, що не перевищує ціну універсальної послуги для малих непобутових споживачів (з урахуванням послуг з передачі та розподілу), про це повідомила пресслужба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
 
Проект відповідних змін розроблений за участю НКРЕКП, був прийнятий 31 березня 2021 року під час засідання Уряду.
 
Згідно з проектом з квітня бюджетні організації будуть отримувати електроенергію за ціною 1,68 грн за кВт-год, як і населення.
 
«НКРЕКП вітає внесення таких змін, оскільки вони спрямовані на захист прав споживачів електричної енергії,» — зазначають у відомстві.
 
Навіщо це:
  • бюджетні установи, в тому числі лікарні, які не встигли обрати електропостачальника і у яких 1 квітня 2021 року завершується термін постачання електричної енергії від постачальника «останньої надії», продовжуватимуть отримувати електроенергію без перебоїв;
  • прийняті зміни надають право таким установам, без проведення тендерних процедур із закупівлі електроенергії, укладати договори на постачання електроенергії за ціною, що не перевищує ціну універсальної послуги для малих непобутових споживачів (з урахуванням послуг з передачі та розподілу) на відповідній території.
Нагадаємо, окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Кабінет міністрів розглянути питання перебування на посаді чотирьох членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, включаючи її главу Валерія Тарасюка, призначених на посади указом президента від 29 жовтня 2019 року.
 

Суд постановив, що повноваження Тарасюка і членів НКРЕКП Кайдаша, Бабин і Магди закінчилися по закінченню трьох місяців, з дати їх призначення (жовтень 2019 роки), оскільки призначені вони були тимчасово до моменту призначення постійних членів НКРЕКП після проведення відкритого конкурсного відбору. 

 
Коментарі (1)
Володимир Нечай
04 Квітня 2021 p. 22:30
Цікаво скільки автор статті заробив за цю маячню? Тями не має у відмінності побутових споживачів (населення) та малих непобутових споживачів (юридичні споживачі з дозволеною потужністю до 50кВт). У останніх ціна майже ринкова (регулюється лише невелика частка-маржа постачальника) на рівні 3,7 та більше (відрізняється по областях). Автору двійка!!!